RONDALLA EL MICALET

És, per tradició, una de les seccions més distingides i estimades de la Societat.

HISTÒRIA i metodologia

En l’any 1897 es va crear la Rondalla de pua i plectre del Micalet, esta entranyable agrupació musical tan típica de les terres valencianes. Forma part de la Societat Coral El Micalet i és, per tradició, una de les més distingides i estimades de la Societat. Mereixedora de premis i mencions en molts dels concursos i certàmens en què ha participat i hi ha testimonis importants del Mestre Giner ja en 1908.

Amb un poc més de detall, atès que les dates són més pròximes, passarem a enumerar alguns dels esdeveniments més importants recentment celebrats.

Dirigida al llarg del temps per excel·lents professors com José Mª Nàcher, Joaquín García de la Rosa, Patricio Galindo, Francisco Nàcher Tatay, Miguel Jesús Pérez, Jacinto J. Salvador Vivó i José Pérez Arnal.

L’any 2013 es va celebrar el concert de “Fi de Curs” en homenatge al seu anterior director D. José Pérez Arnal, donat la seua recent defunció i després d’haver estat molts anys al capdavant de la Rondalla.

L’actual Rondalla està formada per 26 membres entre: guitarres, guitarra baixa, bandúrries, llaüts i mandolines. El seu actual Director és D. Vicente Alonso Benlloch.

Tot aquest gran equip ha celebrat els concerts que es detallen a continuació:

21 de gener de 2014: Concert a Benefici de Mans Unides en ajuda a un dels projectes d’esta ONGD de la Campanya LVI de l’any 2014 denominat: “Puesta en Marxa d’un Centro de Migraciones” en NADOR

1 de març de 2014: Concert en la Parròquia de l’Angel Custodi.

17 de juny de 2014: “Concert de fi de curs” celebrat en els locals del Teatre del Micalet.

L’Agrupació té assaig general tots els dimarts a les 18 hores. Els dijous, també a les 18 hores, hi ha classes de solfeig, instruments, iniciació i repàs. Amb totes estes activitats, La Rondalla El Micalet, continua fent història dins de la SOCIETAT CORAL EL MICALET de València.

preus i horaris

  • Activitat gratuïta per a les persones associades a la Societat Coral El Micalet.

DIMARTS - 18:00-20:00
ASSAIG GENERAL

DIJOUS - 18:00-20:00
REPÀS DE SOLFEIG I INSTRUMENT

PARTITURES PER A RONDALLA

L’arxiu musical per a Orquestra de Pols i Pua de l’Institut Musical Giner, de la Societat Coral el Micalet, consta d’unes 300 obres de diferents autors i estils. La digitalització i edició d’aquests fons pretén donar continuïtat a l’obra iniciada per D. José Pérez Arnal, director d’aquesta OPP, qui va ocupar innombrables hores de la seva vida en aquesta tasca de difusió de la música per a corda polsada. Allà vaig néixer com a músic i conservo en el meu record la bellesa de tanta música i tants amics. Gràcies també a la tasca d’Ángel Ardid i col·laboradors per l’ordenació i manteniment de l’arxiu en l’actualitat.


MANUEL PÉREZ-GIL

Nascut el 1950, va iniciar els seus estudis musicals a l’Institut Musical Giner, del que posteriorment va ser director en els anys 1975-1983. Ha estat professor titular del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat de València durant 30 anys, estant en l’actualitat jubilat. Va ser fundador i gerent de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València.

Descarrega-les ací.