Orfeó El Micalet

Tot tipus de música, per a totes les edats. Activitat gratuïta per a les persones associades a la Societat Coral El Micalet. Més informació: 96 392 07 86

història

Des de la fundació del Micalet, l’any 1893, han anat succeint-se diversos projectes de formacions corals. Salvador Giner i Vidal, iŀlustre compositor valencià, li dedicà diverses obres, dirigint-la en algunes actuacions com a Orfeó El Micalet. Més tard, als anys 50, va fer-se càrrec de la direcció de la coral un altre compositor valencià de renom, Francisco Llàcer Plà.

La CORAL SALVADOR GINER, es va refundar l’any 1996, sent en eixe moment la directora Isabel Manyes, per iniciar una nova etapa en la història de l’activitat coral de la SOCIETAT CORAL EL MICALET de València, a la qual pertany.

El seu repertori, abasta tot tipus de música, destacant l’estrena de vàries obres de compositors valencians actuals.

 • L’any 2003, participa en l’estrena de la CANTATA ESCÈNICA “IBN YUBAYR”, del compositor Miquel Juan i Garcia, al FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA DE LES NITS AL CASTELL de Xàtiva.

 • Al 2003, 2005, i 2007 viatja a la ciutat de l’Alguer (Sardenya) amb la compositora Matilde Salvador que ha compost expressament per la coral.

 • Al juliol de 2004 estrenà la cantata “ELS DIES DE LA VIDA”, composta pel seu director, junt amb la JOVE ORQUESTRA SALVADOR GINER, al TEATRE MICALET.

 • Al 2005 i 2006 va actuar a la UNIVERSITAT CATALANA D’ESTIU, al claustre de Sant Miquel de Cuixà i a l’església de Sant Pere a Prada de Conflent.

 • Al 2005, 2006, 2007 i 2011, 2012 juntament amb l'ORFEÓ MANUEL PALAU. l'ORFEÓ DE MASSANASSA i la JOVE ORQUESTRA SALVADOR GINER, interpreta la MISSA DE RÈQUIEM de Salvador Giner, al PALAU DE LA MÚSICA, a l'ESGLÈSIA DE SANT AGUSTÍ i SANT JOAN DEL MERCAT de València i a l'AUDITORI DE TORRENT i al de RAFELBUNYOL.

 • Al 2006 i 2007 munta un espectacle al voltant del TIRANT LO BLANC, amb lectura de fragments i cançons de l’època, que ha voltat per nombroses poblacions dels Països Catalans.

 • Al 2009, grava un CD amb obres de Salvador Giner, amb l'ORQUESTRA FLIHARMÒNICA DE LA UNIVERSITAT i l'ORFEÓ UNIVERSITARI DE VALÈNCIA.

 • Als anys 2009, 2010 i 2011 torna a actuar a la UNIVERSITAT CATALANA D’ESTIU a mes d’altres ciutats del País com; Barcelona, Gandia, Xàtiva, Xàbia i Prada de Conflent, amb l’espectacle creat pel seu director, la nova cançó, amb composicions arranjades exclusivament per donar veu a una època de la nostra història.

 • Al novembre del 2012, estrena l'espectacle "D'UN TEMPS, D'UN PAÍS@CORALGINER2012.PV”.

 • Al 2013 estrenen l’òpera “RODERIC DE BORJA: ALEXANDRE VI” composta pel seu director. I el 2014 estrenen el “POEMA DE NADAL” del Mestre Sagarra.

 • Al 2014, 5015 i 2016 interpreta a diverses esglésies de la ciutat de València el “POEMA DE NADAL” de Josep Maria de Sagarra.

 • Al Gran Teatre De Xàtiva, participa en l’estrena de l’opera “RODERIC DE BORJA: ALEXANDRE VI” del compositor Miquel Juan Garcia, obra guardonada com una de les millors composicions estrenades a l’estat espanyol a l’any 2013.

 • Al 2016 i 2018 va cantar el CANT DE LA SENYERA al SALÓ DE CRISTALL de l’Excm Ajuntament de València.

 • Al 23 d’abril de 2016 en commemoració del 25 d’abril, va participar a la “FESTA PER LA CULTURA” actua a la plaça de bous de València amb companyia de Lluís Llach.

 • Al 2016 al PALAU DE LES ARTS de València, va cantar en la cloenda del PREMIS SAMBORI, dins la primavera educativa.

 • Al 2017, participà a l’HOMENATGE AL TIO CANYA al TEATRE PRINCIPAL de València amb un arranjament composat expressament pel seu compositor.

 • A Nadal de 2018 fa diversos concerts amb nadales de Matilde Salvador en homenatge i record del 1é aniversari de la mort de la compositora.

 • El 25 de maig de 2019 va estrenar a l’església del Monestir Sant Miquel dels reis l’espectacle/concert: EN LO TEMPS DE SANT VICENT per a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua dins dels actes de l’Any Sant Vicent Ferrer, representant-se per diverses poblacions del nostre País.

 • El 14, 15, i 16 de juny de 2019 ha organitzat la TROBADA DE CORS CIUTAT DE VALÈNCIA com a final de celebració del 125 aniversari del seu naiximent com a Orfeó Valencià el Micalet.

 • En el temps de la pandèmia l’activitat de la Coral Giner no ha parat, assatjant els seus membres mitjançant videoconferencia, fins que es va tornar a fer un concert al Teatre Micalet el dia 2 d’octubre, dins de la campanya INTERCANVIS MUSICALS, continuant el 30 d’octubre amb un concert al Complex Esportiu i Cultural la Petxina, programats per la Junta Municipal d’Abast, el 28 de de novembre amb l’estrena del concert/espectacle PETJADES DE LLUÍS, amb cançons de Lluís Llach versionades a quatre veus i escenes teatrals; el 6 de desembre presentant l’anterior concert/espectacle al Claustre Gòtic del CCCC Centre del Carme.

Des de l’any 2003 la coral està dirigida pel compositor xativí, Miquel Juan Garcia.

Al 2021, 25 anys després de la seua refundació, recupera el nom original de 1893: "Orfeó El Micalet".

COM ÉS L'ORFEÓ?

Com la majoria de col·lectius artístics en l'Orfeó El Micalet es treballa al voltant d’una única persona, el mestre – director. Aquest és el responsable del mètode i línea de treball, contingut, del ritme, organització i motivació del treball i qui, als concerts, els dirigís. Habitualment s’acompanya d’un piano, elèctric o acústic, com acompanyament o suport de les notes. Als assajos, una vegada està clara la melodia, la fa cantar corda a corda, junta, posteriorment, de dos en dos cordes i, finalment, les quatre cordes a l’hora. Sí l'Orfeó El Micalet està formada per les quatre cordes tradicionals: soprano, contralt, tenora i baixa que les interpreten al voltant de 40 cantaires dones i homes.

Els assajos són en dos dies a la setmana, els dilluns i els dimecres, de 20:30 h a 21:30 h i, en situació normal, no ara amb la Covid-19, sol fer al voltant de deu concert a l’any.

Després d’haver realitzat un concert espectacle de música medieval (“En lo temps de Sant Vicent”), va realitzar altre dedicat a Lluís Llach (“Petjades de Lluís”). Per primera vegada les cançons del cantautor s’han cantat a quatre veus. Amb eixes experiències s’han cantat també a quatre veus moltes cançons populars valencianes, melodies de la Cançó i, actualment, ha començat a treballar també a quatre veus per primera vegada, cançons d’Al tall amb les que estrenarà un concert espectacle titulat: “Tall d’Al Tall”.

Organitzativament hi ha un membre que s’ocupa de què totes les partitures estiguen en lletra i cantades a l’abast de tots els cantaires en penjar-les a un DRIVE; altre s’ocupa de remetre per correu electrònic partitures en Word. Hi ha una comissió organitzativa composta per 9 cantaires i un membre delegat de la Junta Directiva de la societat fa de conexió amb aquesta, que és qui dirigís tota l’entitat, aquesta persona, per la seua formació, a més a més de ser cantaire, fa les tasques de producció i la direcció dramàtica.

Tots els membres de l'Orfeó El Micalet són socis de la Societat Coral el Micalet.

preus i horaris

Activitat gratuïta per a les persones associades a la Societat Coral El Micalet.

DILLUNS I DIMECRES 20:30-21:30