El Micalet presenta a les Magues de Gener que eixiran en la Cavalcada el diumenge 15

València, 19 de desembre de 2022

La Societat Coral el Micalet ha anunciat que la vuitena cavalcada de les Magues de Gener se celebrarà sota el lema “Salvem el planeta”, el diumenge 15 de gener de 2023, a València. Destinada a xiquets i xiquetes, aquesta expressió cívica i festiva per celebrar el solstici d’hivern, té com a protagonistes a les Magues de Gener. Enguany, les dones que encarnen aquest paper són Maria Colomer actriu, pedagoga teatral i directora; Àngela Escribano formadora en prevenció de violència de gènere i Carmen Alonso periodista i pòdcaster. Juntes, simbolitzen tres conceptes universals: la llibertat, la igualtat i la fraternitat-sororitat.


A més de les Magues, participaran en la cavalcada grups de dolçaina i tabal, de dansa, batucades, muixerangues, gegants i cabuts, grups d’animació, professionals del circ, associacions culturals, institucions, plataformes ciutadanes, formacions musicals… Tot un conjunt de persones voluntàries que s'han coordinat per dur alegria als xiquets i xiquetes dels carrers de València.


El recorregut d'aquesta festa, ja amb la denominació de tradició per part de l'Ajuntament de València, serà l’habitual: eixirà del Parterre a les 11:30h, pels carrers de la Pau i Sant Vicent, fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament. Allà, actuaran les muixerangues i des del balcó, Pau Alabajos. Seguidament les magues transmetran els seus missatges.


A la roda de premsa es pogueren saber més detalls de les tres magues del 2023: Maria Colomer maga llibertat, és una artista del món del teatre, on ha exercit d’actriu, autora, directora, gestora i pallassa, a més de pedagoga; presidenta de la Mostra Viva del Mediterrani i vicepresidenta de l’Associació de Professionals del Circ CV. Àngela Escribano maga igualtat és militant de diverses ONGs, sindicalista i doctora en drets humans i justícia internacional; presidenta de l’Escola de Pensament Feminista Amelia Valcárcel. Carmen Alonso maga fraternitat-sororitat, formada en periodisme i en música, treballa en l’àmbit de la comunicació científica; és cofundadora del podcast “deparkineo”, amb molta visibilitat dins del món audiovisual en valencià.


Tonetxo Pardiñas, com a president del Micalet, ha manifestat la il·lusió amb la qual encaren el retorn de la cavalcada a la normalitat, després dels canvis produïts per la situació sanitària global, que obligaren a adaptar-la a altres formats. Cristina Escrivà, coordinadora de l'acte, ha destacat la gran participació de grups de diferents comarques del País Valencià que caracteritza la festa.


Les tres magues enviaran cartes als xiquets i xiquetes els tutors dels quals ho sol·liciten, a través de la web del Micalet, adjuntant un retallable temàtic de la Festa de la infantesa.Activitats culturals


Enguany, la Festa de la infantesa destaca el seu vessant més artístic i literari. Va començar amb la inauguració de l’exposició “Dones il·lustrades”, d’Àfrica Abril, i aquesta setmana reprén la programació en companyia de l’AELC, amb un recital sota el lema de la cavalcada: “Salvem el planeta”. A partir del 2 de gener, s’obrirà la convocatòria de la III Mostra d’Art #ElMicaletSC: “Poesia i il·lustració”, enfocada a propostes que barregen les dues disciplines. També hi ha hagut espai per a la memòria, amb la projecció del documental “Morir tranquil·la. Bebés i mares furtades a terres valencianes”.


El 10 de gener s’inaugura l’exposició “Matilde Salvador. Una vida musical”, tenint com a fil conductor el llibre que es va repartir durant la Cavalcada de les Magues de Gener 2022, amb il·lustracions del dissenyador Román Sánchez. Comptarà, gràcies a l'Institut Valencià de Cultura i altres entitats, amb material original d’aquesta compositora i pintora castellonenca, Miquelet d’Honor des de l’any 1993.


Així, la música estarà molt present en aquesta festa, amb la presentació del llibre “Música i versos a l’escola”, que es farà arribar als centres educatius del barri, i a tots aquells que ho soliciten. Aquesta publicació, que conté un CD amb les gravacions, compta amb les partitures de Gabriel Benavides, Francisco Javier González Arnal i el grup Klimt; i amb els textos d’Alba Fluixà, Roser Furió, Marc Granell, Encarna Sant-Celoni i Víctor Benavides. Les cançons, interpretades per Mireia Pardiñas, el Grup de Cambra Marxant i Klimt València, es faran públiques al llarg dels mesos de desembre i gener a les xarxes de la Festa de la infantesa (@maguesdegener).


A més, dintre de la programació habitual del centre, s’han celebrat concerts com el de l’Orfeó el Micalet o l’Hivern solidari, amb l’arreplegada d’aliments per a l’Associació Veïnal de Patraix.Portes obertes a l’Escola de teatre el Micalet


Des del dimarts 27 al divendres 30, el Micalet oferirà sessions gratuïtes d’una selecció d’assignatures de la seua escola: Interpretació teatral, Improvisació teatral i Teatre musical. Les experiències estan dividides en grups per edats, des dels 6 anys fins a adults. El formulari d’inscripció es pot trobar a la seua pàgina web. Aquestes propostes tenen com a finalitat introduir a la gent en el món del teatre mitjançant el joc, desenvolupant la creativitat, la imaginació i l'expressió.

El Micalet, societat musical fundada l'any 1893, va ser declarada d'Utilitat Pública en 1978, es configura com un espai de referència per la seua important activitat educativa i cultural, així com pel seu paper en l'articulació de la societat valenciana des de fa 126 anys. L'entitat, sense ànim de lucre, compta amb més de 600 socis i 200 alumnes en l’Escola de Música Matilde Salvador i l’Escola de Teatre el Micalet, d'ensenyaments no reglats, i en el centre autoritzat Institut Musical Giner on s'imparteixen estudis oficials d'Ensenyament Elemental i Professional.__________________________________________________________________FOTOGRAFIES– 01 Magues de Gener


Peu de foto: Les Magues de Gener 2023.– 02 Cavalcada Magues de Gener 2022.


Peu de foto: Cavalcada de les Magues de Gener en 2020.– Cartell Magues de Gener 2023.jpg


Peu de foto: Cartell de la Cavalcada de les Magues de Gener 2022.– Més fotografies de la Festa de la Infantesa


https://drive.google.com/drive/folders/1LGxDvrxv7-I2mayrxvozVWsTLzGJCzkM
__________________________________________________________________


VÍDEOS–Vídeos de la Cavalcada de la Festa de la Infantesa


https://drive.google.com/drive/folders/1LGxDvrxv7-I2mayrxvozVWsTLzGJCzkM
__________________________________________________________________
ÀUDIOS– Cançons incloses en el llibre Cançons laiques


https://drive.google.com/drive/folders/1LGxDvrxv7-I2mayrxvozVWsTLzGJCzkM


– Cançons incloses en el llibre Música i versos


https://www.elmicalet.cat/agenda/festa-de-la-infantesa/musicaiversos
__________________________________________________________________
LLIBRES


– Música i versos a l’escola


https://www.elmicalet.cat/agenda/festa-de-la-infantesa/musicaiversos– Matilde Salvador, una vida musical


https://www.elmicalet.cat/elmicaletsc/qui-som/matilde-salvador– Les 3 Magues de Gener


https://www.elmicalet.cat/agenda/festa-de-la-infantesa
__________________________________________________________________DOCUMENTACIÓ– El Micalet


http://elmicalet.cat/– Facebook. Fiesta de la Infantesa. Magues de Gener


https://www.facebook.com/maguesdegener/?eid=ARDSKHpk7GgwIUWo7MaejrQobfzItXqkI6iL7Dr6rldqJxm2I5OQmU6ue_WXiEXQKCALiz9RPgMwLqHR


– Mostra d’Art. Bases


https://www.elmicalet.cat/agenda/mostradart________________________________________________________________
MÉS INFORMACIÓ I CONTACTES


– Víctor Benavides

Comunicació

Telèf. +34 672 458 707


– Meritxell Alcàsser

Secretaria

Telèf. +34 619 541 353