25 d’abril a Llíria

València, 26 d’abril de 2021

El nostre president, Tonetxo Pardiñas, va assistir el 25 d’abril al Teatre de la Unió Musical de Llíria, en representació de la Societat Coral El Micalet.


Durant l’acte, organitzat per Acció Cultural, celebràrem l’homenatge a tres persones que han faltat aquest any: Enric Tàrrega, Tina Soler i Agustí Agulló. Posteriorment, actuà el músic valencià Andreu Valor.


Enric Tàrrega i Andrés (El Mercat, Ciutat de València, 1 de gener de 1936) va faltar el 1r d’agost de 2020, després de tota una vida dedicada a la cultura del seu poble i a la defensa de la democràcia i dels drets col·lectius. El nostre primer Miquelet d’Honor, fou una de les figures constants a la vida de la nostra casa les darreres dècades.


Va estudiar magisteri i professionalment ha estat lligat des de l’any 1959 al món editorial. Fou un dels fundadors de les primeres Comissions Obreres (CCOO) a València l’any 1968, després d’haver participat en organitzacions clandestines com el Front Marxista Valencià. Durant la dictadura franquista va dur a terme una gran tasca com a activista valencianista. Així, va ser membre de Lo Rat Penat als seus inicis, va impulsar als començaments de la dècada dels 60 la Marxa a Peu al Puig, i el 1972 va ajudar a impulsar la nostra Societat Coral El Micalet i la llibreria Concret en la primera edició del Premi Joan Fuster d’assaig.


L’any 1988 va ser nomenat Miquelet d’Honor en la primera edició dels premis; l’any 2006 va rebre el Premi Vicent Ventura de la Universitat de València i l’any 2010, la mateixa universitat va publicar el llibre de converses “L’amant de la ciutat somniada”, on Tàrrega repassa la seua trajectòria com a activista cultural del valencianisme.