PILAR ALMERIA

Pilar Almeria, nascuda a Alcoi i resident a València, on es va LLicenciar en Art Dramàtic l´any 1985. Fundadora de la Companyia Teatre Micalet junt amb Joan Peris i Ximo Solano.

Entre els seus muntatges com actriu destaquen:El Malfet d’Inshmaan de Martin Macdonag El Jardí dels Cirerers d’Anton Txèchov,versió Manuel Molins. Direccio Joan Peris,Nadal a casa els Cupiello d’Eduardo de Filippo. Direcció Joan Peris. El Verí del teatre de Rodolf Sirera. Direcció Joan Peris. Cinc actrius diuen Rodoreda, dramatúrgia i dirección Pepa Juan. Ser o no Res d´Equip5, dirigida per Resu Belmonte. Un Déu Salvatge de Jasmina Reza dirigida per Carles Sanjaime, La Casa amb dirección de Pep Ricart, Frank V de Friedrich Dürrenmat dirigida per Joan Peris, Poseu-me les ulleres amb dramatúrgia de Pep Tosar i Evelyn Arévalo dirigida per Pep Tosar, L´última Paraula de Paco Zarzoso dirigida per Joan Peris, Lamar amb dramatúrgia i direcció de Joan Peris, Un Sopar de Compromís, creació colectiva dirigida per Joan Peris; 987 dies, dramatúgia i direcció de Carol Lopez, Cuina i dependències d´Agnés Jaouí i Jean Pierre Bacrí dirigida per Lilo Baur, Molly Sweeney de Brian Fiel dirigida per Joan Peris, Don Juan de Molière dirigida per Konrad Schiedrich, El temps i els Conway de J.B Priestley dirigida per Joan Peris, Ací no es paga i s´ha acabat de Dario fo dirigida per Joan Peris, La Bona Persona de Sezuan de Bertolt Brecht dirigida per Konrad Schiedrich, L´Hostalera de Carlo Goldoni dirigida per Manel Dueso, El Somni d´una nit d´estiu de W. Shakespeare dirigida per Joan Peris, Nascuts Culpaples de Peter Shirowski dirigida per Carles Alfaro, Ai Carmela de J. Sanchis Sinisterra dirigida per Joan Peris, Ballant Ballant dramatúrgia i direcció de Joan Peris, El Burgés gentilhome de Molière direcció de Joan Peris, Cantonada Perillosa de J.B Priestley dirección de Joan Peris, Nàpols Milionària d´Eduardo di Filippo direcció de Joan Peris.

Ha dirigit: Marors d´Isabel Carmona, La vida és bella o no tan…, La guerra dels nostres iaios, Fills i pares, selecció de textos per a lectures dramatitzades, Letra Gorda amb textos de Griselda Gambaro i La visita de Marta Roig.

Ha participat en nombroses produccions audiovisuals, entre elles,La Vall, Hospital Central , El Barco, Bon dia Bonica, Les Moreres, Maniàtics, Ochoa , Nissaga l´Herència, Con la Razón contra todos, A flor de pell, Herència de Sang, Paciente 33, Adrenalina, De espaldas al Mar, Sunset Boulevard…

Ha obtingut aquests premis i nominacions

Premi Narcís 2014 de la AAPV. Premi AAPV Actriu de doblatge 2009, Premi TIRANT Millor actriu secundaria de televisió 2007, Premi TIRANT interpretació de doblatge, 2002, Premi AAPV Millor actriu de teatre 1997 compartit amb la resta del repartiment del Ballant Ballant,Premi AAPV Millor actriu de televisió,1997, Premi Millor actriu protagonista de cinema TIRANT 97,

NOMINACIONS: Millor actriu de doblagte 2020. Millor actriu protagonista de teatre IVC 2019. Millor actriu audiovisual 2019 de l’AAPV. Millor actriu protagonista d´audiovisual 2010 de l’AAPV i Millor actriu en paper de repartiment 2005 del premis de la Generalitat Valenciana.