cristina escrivà moscardó

CRISTINA ESCRIVÀ MOSCARDÓ (València, 12 de novembre de 1959).

Escriptora, editora, investigadora independent i documentalista, especialitzada en la recuperació del llegat cultural i històric de les dones. De formació multidisciplinària treballa en l’àmbit de la gestió cultural. Ha publicat més de noranta assajos en editorials nacionals i internacionals, en universitats de Espanya, Suïssa, Portugal, Itàlia, França i Anglaterra. Ha conreat diversos camps historiogràfics (estudis de gènere, educació popular, brigades internacionals, moviment llibertari, biografies, colònies escolars, rutes urbanes, etc.), destacant especialment les seues recerques sobre historia sociocultural, referits a l’àmbit de l’educació republicana. Ha comissariat diverses explosions i realitzat documentals. Ttambé ha dirigit tallers de dona i literatura, i coordinat projectes d'investigació (GIACIO).

Gràcies a la seua labor investigadora s'ha creat la col•lecció de fonts orals de l'alumnat dels Instituts per a Obrers de València, Sabadell, Barcelona i Madrid. En l'actualitat, és presidenta de l'Associació Cultural Institut Obrer, degana en la recuperació de la memòria històrica al País Valencià, on dirigeix un grup d'investigació GIACIO, vinculat amb la Universitat de València, a través de l’assignatura de Practiques externes d’Història Contemporània, realitzant tutories.

Coordina la revista L’IO. Lectures de l’Institut Obrer. Revista de Pensament i Acció Social. És presidenta de l'Associació Cultural Institut Obrer, degana en la recuperació de la memòria històrica al País Valencià. És membre de la directiva de l'Associació Valenciana per a la Investigació amb Fonts Orals de la Universitat d'Alacant. Està acreditada com a col·laboradora del Centre de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, en relació amb la recuperació dels documents referits a la memòria democràtica. Vocal de la Coordinadora d’Associacions de Memòria Democràtica del País Valencià.

Premi d'honor de la Segona edició del Festival Internacional de Cinema per a la integració (2008), i Esment María Cambrils 2021.

Pertany a la Societat Coral El Micalet des de l'any 1995, i a la seua Junta directiva, en la Secció Biblioteca, des de l'any 2010.